Kapitaal op Maat en Capital Circle gaan samenwerken

Kapitaal op Maat en Capital Circle gaan samenwerken

De Nederlandse crowdfunding-platforms Kapitaal op Maat en Capital Circle gaan een samenwerking aan. Capital Circle kan vanaf nu onder de Europese vergunning van Kapitaal op Maat opereren. Voor Kapitaal op Maat betekent de samenwerking een verbreding van financieringsmogelijkheden voor het mkb.

Het crowdfunding-platform Kapitaal op Maat verstrekt krediet aan het mkb. Eind vorig jaar kreeg het platform de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning van de AFM. Daarmee mag het platform blijven opereren in Nederland en kan het makkelijker uitbreiden in Europa.

Al sinds medio 2022 in gesprek

Nu maakt het platform bekend dat het gaat samenwerken met Capital Circle. Ook dit platform financiert het mkb. De twee bedrijven waren al sinds halverwege 2022 in gesprek.

‘Vanaf 10 november moeten platforms over de ECSP-vergunning beschikken.’

Vanaf 10 november dit jaar moeten Europese financieringsplatform over de nieuwe Europese vergunning beschikken om te blijven opereren. Om aan de voorwaarden te voldoen moeten platforms vaak veel tijd en geld investeren. Voor Capital Circle was een samenwerking met Kapitaal op Maat, dat deze vergunning al heeft, een betere oplossing. Momenteel zijn de platforms in overleg met de toezichthouder AFM over de randvoorwaarden waaronder Capital Circle kan opereren onder de ECSP-vergunning van Kapitaal op Maat.

‘Verdere spreiding beleggingen’

Hiermee moeten alle processen en informatievoorziening van Capital Circle voldoen aan de nieuwe regelgeving. “Tevens betekent dit dat projecten van ondernemers, waarvan gebruikers gewend zijn dat deze op het Kapitaal op Maat platform aangeboden worden, nu mogelijk ook verschijnen op het Capital Circle-platform en vice versa”, aldus het persbericht van Kapitaal op Maat. Dit geeft gebruikers de kans hun beleggingen verder uit te spreiden.

‘We zorgen dat het rendement voor beleggers bij Kapitaal op Maat gelijk is aan dat bij Capital Circle.’

“Beide platformen hebben een afwijkende kostenstructuur. Wij zorgen ervoor dat het netto rendement voor beleggers bij Kapitaal op Maat op zijn minst gelijk is aan het rendement bij Capital Circle. Dat vinden wij wel zo redelijk.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten