Lendahand gaat samenwerken met Triodos

Lendahand gaat samenwerken met Triodos

Crowdfunding-platform Lendahand gaat samenwerken met Triodos Investment Management. De vermogensbeheerder ondersteunt vanaf nu in de selectie van leningen aan bedrijven. Naar eigen zeggen investeren de partijen samen in 10 tot 15 projecten per jaar.

Dit maakte Lendahand afgelopen week bekend in een blogbericht. Vorige maand liet het crowdfunding-platform al weten dat het de risico’s voor investeerders wil gaan beperken. Een groot aantal van de gefinancierde bedrijven kwam namelijk in de problemen.

Plannen om risico’s te verminderen

Sindsdien is het platform van plan minder directe leningen aan bedrijven aan te bieden. Financiële instellingen krijgen hierdoor een groter aandeel in het projectaanbod. Daarnaast heeft Lendahand de kredietbeoordeling aangescherpt.

Lendahand gaat minder bedrijven financieren en selecteert vanaf nu bedrijven met Triodos Investment Management.

Ook liet het bedrijf toen al weten dat het met een vermogensbeheerder zou gaan samenwerken bij toekomstige directe leningen aan bedrijven. Nu is dus bekend welke beheerder dit is, namelijk Triodos Investment Management.

Ondersteuning selectie bedrijven

De vermogensbeheerder gaat Lendahand ondersteunen bij de selectie en monitoring van de leningen. Naar eigen zeggen richt de samenwerking zich vooral op lenigen aan bedrijven die zich focussen op hernieuwbare energie en duurzame landbouw.

‘De samenwerking opent de deur naar impactvolle bedrijven die we voorheen niet bereikten.’

“Deze samenwerking betekent een doorbraak voor de toekomst van crowdfunding en impactinvesteringen. De betrokkenheid van Triodos Investment Management bij het selecteren en monitoren van leningen opent de deur voor crowdfunders naar impactvolle bedrijven die voorheen buiten hun bereik lagen”, aldus Koen The, CEO van Lendahand.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten