October krijgt investering van 35 miljoen

October krijgt investering van 35 miljoen

Het crowdfunding-platform October heeft 35 miljoen euro opgehaald aan investeringen voor haar meest recente mkb-fonds October SME V. Hiermee heeft het fonds, dat vorig jaar september werd gelanceerd, een totaalbedrag van 100.000 miljoen euro aan toezeggingen.

De kapitaalinjectie komt van het Europees Investeringsfonds (twintig miljoen euro) en Invest-NL (vijftien miljoen euro). Beide partijen investeerden al eerder in October. Eind 2021 haalde het crowdfunding-platform nog dertig miljoen euro bij hen op. Destijds gebruikte October de financiering voor haar MKB IV-fonds om de groei van het Europese mkb te ondersteunen.

Fonds heeft 100 miljoen euro aan toezeggingen

Met de 35 miljoen euro die het platform deze ronde ophaalde, komt October uit op 100 miljoen euro aan toezeggingen. Naar eigen zeggen markeert dit een succesvolle afsluiting voor het SME V-fonds. Het fonds richt zich op mkb-bedrijven in Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje. De toezeggingen van het Europees Investeringsfonds en Invest-NL zou extra publieke en private investeerders moeten aantrekken.

October wil 400 miljoen euro uitlenen.

Er wordt verwacht dat het fonds ruim drieduizend leningen aan Europese mkb-bedrijven zal verstrekken. Bovendien wil het de komende twee jaar voor in totaal 400 miljoen euro uitlenen. De leenbedragen lopen bij October uiteen van 10.000 tot twee miljoen euro, met een verwacht gemiddelde van 130.000 euro.

Leningen verstrekt aan ruim 3800 bedrijven

October is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. In de acht jaar dat het platform bestaat, heeft het naar eigen zeggen ruim 965 miljoen euro geleend aan 3800 Europese mkb-bedrijven. De looptijd van deze leningen ligt tussen de drie maanden en zeven jaar.

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten