Oneplanetcrowd overgenomen door Invesdor

Oneplanetcrowd overgenomen door Invesdor

Het crowdfunding-platform Oneplanetcrowd is overgenomen door de Finse Invesdor Group. Samen hebben de bedrijven meer dan 438 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Voorlopig blijven zij onder hun eigen handelsnamen actief.

Impact-investeringen

Het Nederlandse crowdfunding-platform Oneplanetcrowd is bekend om haar duurzame impact-investeringen. Dankzij 43.000 investeerders passeerde het platform in september de mijlpaal van 100 miljoen euro aan opgehaald kapitaal. Het platform heeft in totaal zo’n 300 projecten gepubliceerd.

Oneplanetcrowd kreeg in september de ECSP-vergunning.

Diezelfde maand kreeg het crowdfunding-platform de ECSP-vergunning, waarmee het van plan was binnen Europa uit te breiden. Eerder dit jaar lanceerde het platform nog een impact bond, op dit moment loopt de equity-campagne van NextKidney.

Overname Invesdor Group

Vandaag laat Oneplanetcrowd weten dat het is overgenomen door Invesdor Group. Invesdor bestaat sinds 2012 en is een bekend Europees financieringsplatform. Het heeft ruim 124.000 actieve investeerders, die meer dan 320 miljoen euro geïnvesteerd hebben. Het platform publiceerde meer dan 515 projecten tot nu toe.

Samen hebben de bedrijven meer dan €438 aan kapitaal opgehaald.

Net als Oneplanetcrowd richt Invesdor zich op duurzame bedrijven en biedt het vooral equity-campagnes aan. Dankzij de overname hebben de bedrijven ruim 170.000 actieve gebruikers samen, die in meer dan 800 projecten ruim 438 euro investeerden.

Sneller uitbouwen

De bedrijven blijven opereren onder hun eigen handelsnamen. Hoewel Oneplanetcrowd al beschikt over de ECSP-vergunning, werd de deal ingegeven door de nieuwe regelgeving. Volgens medeoprichter Maarten de Jong kunnen de bedrijven samen sneller uitbouwen in Europa

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten