SeedBlink lanceert secundaire markt

SeedBlink lanceert secundaire markt

Het Europese crowdfunding-platform SeedBlink lanceert vandaag een eigen secundaire markt. Gebruikers kunnen daar startup-investeringen kopen en verkopen. De lancering biedt op die manier liquiditeit in de vroege fase.

SeedBlink is sinds augustus actief in ons land, dankzij de overname van Symbid. Het platform verkreeg vijf maanden geleden de ECSPR-vergunning en wil daarmee investeringsdiensten aanbieden op het hele Europese continent. Nu lanceert het platform een secundaire markt.

‘We willen investeerders en tech startups efficiënt verbinden op één platform.’

“De ontwikkeling van de secundaire markt op SeedBlink sluit aan op ons doel investeerders en tech startups efficiënt te verbinden op één enkel Europees platform. Zo bouwen we een financieel ecosysteem dat de ontwikkeling van een Europese tech hub zal ondersteunen”, aldus Ionut Patrahau, medeoprichter van SeedBlink.

‘Liquiditeit was een van de grootste wensen’

“Liquiditeit was een van de grootste wensen van individuele investeerders om hun portefeuilles met startups verder te diversifiëren.” Investeerders kunnen nu op elk moment aangeven dat ze willen kopen of verkopen op de secundaire markt. Het platform voert elke 3 maanden handelingen uit om de eigendomsoverdracht te voltooien.

‘Aanbod bestaat uit deals gesteund door durfkapitalisten.’

SeedBlink is niet het eerste platform met een secundaire markt. “De Europese exclusieve tech focus van het platform en de directe onderhandelingsmogelijkheden onderscheiden het van andere secundaire markten. Ons investeringsaanbod bestaat voornamelijk uit deals die door durfkapitalisten worden gesteund.”

Eerste Nederlandse deal

Begin dit jaar publiceerde het platform al de eerste deal onder de nieuwe Nederlandse naam met de startup Productpine. Tot nu toe hebben Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse, Amerikaanse en Roemeense investeerders al via SeedBlink in deze startup geïnvesteerd. Naar verwachting komen er binnenkort meer Nederlandse deals.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten