Geldvoorelkaar heeft ECSP-vergunning

Geldvoorelkaar heeft ECSP-vergunning

Vandaag laat Geldvoorelkaar weten dat het de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning heeft ontvangen van de AFM. Het platform hanteert vanaf nu geen bovengrens van 80.000 euro voor investeerders meer. “De vergunning is een kroon op ons werk”, aldus Ilse Nobel, CEO.

Geldvoorelkaar is een crowdfunding-platform dat zakelijke en particuliere leningen biedt in Nederland. Het heeft al meer dan 2.000 projecten voor meer dan 500 miljoen euro gefinancierd. Begin dit jaar verhoogde het platform de kosten voor beleggers nog, doordat de Europese vergunning forse hogere kosten met zich meebrengt.

Aanbieders moeten aan verschillende voorwaarden voldoen voor de ECSP-vergunning.

Aanbieders moeten namelijk aan verschillende voorwaarden voldoen, zoals een uitgebreider identificatieproces en betalingsverkeer via een payment provider. Het platform heeft de afgelopen tijd veranderingen doorgevoerd, waardoor het nu de vergunning krijgt van de AFM.

Veranderingen platform

“De onboarding is strenger en de ervaring van elke investeerder wordt getoetst, zodat onervaren beleggers beter op risico’s kunnen worden gewezen”, vertelt Nobel. “Daarnaast zal het betalingsverkeer uitbesteed worden aan Payment Provider OPP, waardoor de processen versneld worden.”

‘Het maximale projectbedrag wordt verhoogd naar 5 miljoen euro.’

Daarnaast hanteert het platform voor investeerders geen bovengrens van 80.000 euro meer. Het maximale projectbedrag wordt daarnaast verhoogd naar 5 miljoen euro (voorheen 2,5 miljoen euro). “Dat laatste is juist weer gunstig voor ondernemers die hun groeiplannen willen financieren.”

Grote groeiambities

“Door het verstrekken van de vergunning erkent de AFM dat wij een professioneel platform zijn, dat voldoet aan de wet- en regelgeving. Onze groeiambities zijn groot, eerst nationaal en op termijn ook internationaal. Deze vergunning is daarvoor cruciaal.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten