Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren fuseren

Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren fuseren

De aandeelhouders van Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren hebben deze week de handtekeningen onder het contract gezet voor de integratie van de activiteiten. Onder de nieuwe vlag wil het voor eind 2022 meer dan 500 miljoen euro aan financiering realiseren voor het mkb.

Beide partijen zien diverse synergievoordelen in de markt en operatie van de platforms. Met deze fusie wil het uitgroeien tot hét financieringsplatform voor het mkb, investeerders en zakelijk vastgoed. De fusie ligt nu ter goedkeuring bij de toezichthouders.

‘Fusie maakt beide winstgevende bedrijven sterker’

Edwin Adams, directeur Geldvoorelkaar.nl laat aan Crowdfundmarkt.nl weten dat de fusie de twee winstgevende bedrijven beter in staat maakt om te anticiperen op de financieringsvraag van het mkb, de nieuwe regelgeving en de dynamiek op de vastgoedmarkt. “Het platform is uitstekend schaalbaar en kan optimaal samenwerken met adviseurs, investeerders en overige zakenpartners”.

Het nieuws is vers van de pers en verder wil hij nog niet te veel ingaan op details. “We willen eerst onze personeelsleden en zakenpartners nader informeren. Een uitgebreid interview is daarom in een later stadium beter op zijn plaats”, geeft Adams aan.

‘Veel kennis rond regelgeving en een superieur platform’

Fred van der Stappen, directeur SmartFunding, ziet veel synergievoordelen. “Naast de operationele voordelen brengt AndersFinancieren veel kennis in vanuit MIFID II en Geldvoorelkaar.nl heeft een superieur platform en leidende positie in de zakelijke crowdfundingmarkt.”

Sector staat in 2022 in teken van nieuwe regelgeving

Gisteren, bij ons jaaroverzicht, schreven we nog dat wij de verwachting hadden dat de markt in 2022 gaat consolideren. Platforms moeten veel kosten maken om te voldoen aan de nieuwe regelgeving, al geldt dat vooral voor platforms die nu nog werken onder een ontheffing en zowel Geldvoorelkaar als AndersFinancieren werkten ook nu al beide volledig onder een vergunning.

Samen hebben Geldvoorelkaar.nl en Andersfinancieren.nl 385 miljoen euro opgehaald  voor ruim 2.000 projecten. In 2022 verwacht de fusie-organisatie ook de lopende gesprekken met institutionele partijen af te ronden. Mede hierdoor wil de combinatie eind 2022 in totaal meer dan 500 miljoen euro aan mkb-financiering uitzetten.

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten