Kapitaal op Maat heeft Europese vergunning

Kapitaal op Maat heeft Europese vergunning

Het Nederlandse crowdfunding-platform Kapitaal op Maat heeft de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning verkregen van de AFM. Het is het vierde Nederlandse platform met deze vergunning. Het platform heeft daarnaast een nieuwe integratie met betaaldienstverlener GoCredible.

In oktober haalde Kapitaal op Maat nog de mijlpaal van 500 gefinancierde projecten. Het platform verstrekt kredieten aan het mkb. Naar eigen zeggen heeft het zo’n 7.000 actieve investeerders, die samen bijna 62 miljoen euro geïnvesteerd hebben via het platform. Nu heeft het platform de CSPR-vergunning binnen.

‘Intensief traject’

Om de vergunning te verkrijgen moeten veel platforms hun beleggersbescherming, transparantie en processen verbeteren. “De afgelopen maanden is een intensief traject doorlopen met de toezichthouder en is door het hele team van Kapitaal op Maat hard gewerkt om aan alle eisen en randvoorwaarden te voldoen die de Europese regelgeving stelt”, zo laat het platform weten in een mail aan investeerders.

‘De vergunning is een kwaliteitskeurmerk voor beleggers en mkb-ondernemers.’

“De vergunning is een beloning voor al het harde werk en een kwaliteitskeurmerk dat beleggers en mkb-ondernemers het vertrouwen geeft om via het platform van Kapitaal op Maat te beleggen en/of financiering te verkrijgen.” Met deze vergunning mag het platform blijven opereren in Nederland, maar kan het daarnaast makkelijker uitbreiden in Europa. Het platform laat nog niets weten over mogelijke uitbreidingsplannen.

Integratie betaaldienstverlener

Kapitaal op Maat heeft al enkele toevoegingen aan het platform gedaan. Het maakte afgelopen week een integratie van betaaldienstverlener GoCredible bekend. “Onder de vergunning verloopt al het betalingsverkeer via de derdengelden rekening van GoCredible.”

Kapitaal op Maat is niet het eerste platform met deze vergunning. In Nederland hebben LendahandOneplanetcrowd, NLInvesteert en Symbid, via Seedblink dat recent het Nederlandse platform overnam de vergunning al. In Europa hebben ook Spreds (België), CrowdCube (VK), CrowdedHero (Letland) en Villyz (Frankrijk) al eerder de vergunning ontvangen.

Gerelateerde berichten