October haalt mijlpaal 1 miljard euro

October haalt mijlpaal 1 miljard euro

Crowdfunding-platform October heeft 1 miljard euro aan financieringen gefaciliteerd binnen Europa. Dit werd mogelijk gemaakt door meer dan 43.000 particuliere investeerders en institutionele investeerders. Binnen Nederland heeft het platform al 125 miljoen euro gefinancierd.

Het Europese crowdfunding-platform is in 2014 opgericht in Frankrijk. Sinds 2019 is October ook actief in ons land. In april bereikte het platform nog de mijlpaal van 200 miljoen euro, dat het financierde via particuliere investeerders. Samen met institutioneel geld behaalt het nu de grens van 1 miljard euro.

43.000 particuliere investeerders

De 43.000 particuliere investeerders geven lenen gemiddeld 57 euro per project uit op het platform. Naar eigen zeggen gaat meer dan 60 procent van de financieringen naar micro- en kleine ondernemingen, met minder dan 50 werknemers. Gemiddeld hebben deze bedrijven 13 werknemers, met een gemiddelde omzet van 2.3 miljoen euro.

Binnen Nederland heeft October 300 bedrijven gefinancierd met €125 miljoen.

Binnen Nederland heeft het platform ondertussen 300 ondernemingen gefinancierd, met 125 miljoen euro aan leningen. “Het is onze missie om met onze financiering een grote impact te maken. Een impact op banen, een impact op kansen, een impact op transparantie, een impact op duurzaamheid, in heel Europa”, aldus Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.

Actief in 5 markten

“Met behulp van technologie en data hebben we een platform gebouwd met een simpel en transparant proces. We zijn erg trots op de schaalbaarheid van ons bedrijfsmodel.” Het bedrijf is naast Frankrijk en Nederland ook actief in Spanje, Italië en Duitsland. Naar eigen zeggen hebben de handels-, productie- en dienstensector vooral baat gehad bij de financiering van het platform.

“Als voorzitter van October wil ik al onze particuliere en institutionele investeerders van harte bedanken”, zegt Olivier Goy, voorzitter van de Raad van Commissarissen van October. “Hun vertrouwen en samenwerking hebben een essentiële rol gespeeld in ons streven om MKB-bedrijven meer mogelijkheden te bieden en economische vooruitgang te stimuleren. Samen maken we het verschil.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten