October haalt mijlpaal 200 miljoen euro

October haalt mijlpaal 200 miljoen euro

Het crowdfunding-platform October heeft 200 miljoen euro gefinancierd via particuliere investeerders. “Wat een ongelooflijke mijlpaal”, aldus Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland, die ongetwijfeld al stiekem  uitkijkt naar de mijlpaal waarbij institutioneel geld meetelt. Hierbij staat de teller op zo’n 980 miljoen euro.

In 2021 financierde het internationale crowdfunding-platform October 182 miljoen euro. In dat jaar kwam 21 miljoen euro van individuele investeerders. Het platform biedt bedrijven namelijk een financiering vanuit zowel institutioneel als particulier geld. 

In Nederland was het afgelopen jaar goed voor zo’n 41 miljoen euro, blijkt uit recente cijfers van Crowdfundingcijfers.nl. Die ziet het totaal in Nederland op ruim 110 miljoen, maar maakt geen onderverdeling tussen institutioneel en particulier geld.

€200 miljoen vanuit particuliere investeerders

Nu laat het platform weten dat particuliere investeerders in totaal maar liefst 200 miljoen euro geïnvesteerd hebben. “Wat een ongelooflijke mijlpaal! We willen hier graag even bij stilstaan en jullie bedanken voor jullie steun aan onze community”, zegt Mannaerts.

In 2021 staken Nederlandse investeerders ruim 30 miljoen euro in October. Het platform liet toen weten dat het in 2022 mikte op een verdubbeling. Eerder dit jaar maakte het platform nog bekend dat het een investering van 35 miljoen had opgehaald voor het mkb-fonds October SME V. Het fonds behaalde daarmee een totaalbedrag van 100 miljoen euro aan toezeggingen.

Gerelateerde berichten