Oneplanetcrowd heeft Europese vergunning

Oneplanetcrowd heeft Europese vergunning

Het crowdfunding-platform Oneplanetcrowd maakt bekend dat het de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning van de AFM heeft ontvangen. Het platform is van plan verder uit te breiden binnen Europa. Het is het derde platform in Europa met deze vergunning.

Het crowdfunding-platform Oneplanetcrowd staat bekend om impact-investeringen op het gebied van duurzaamheid. Het is sinds 2012 actief en ondertussen hebben 43.000 gebruikers geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Enkele maanden geleden lanceerde het platform nog een impact bond en vorige week kondigde het aan de mijlpaal van 100 miljoen euro aan opgehaald kapitaal te passeren.

Nu heeft het platform de ECSP-vergunning binnen. Alle Europese crowdfunding-platforms moeten deze vergunning voor het eind van het jaar hebben om actief te blijven in ons land. Uitbreiden binnen Europa is met deze vergunning ook makkelijker.

Tweede Nederlandse platform met vergunning

Oneplanetcrowd is het derde Europese platform met de ECSP-vergunning. Daarnaast is het ook het tweede Nederlandse platform, want vorige maand ontving Lendahand dezelfde vergunning. De nieuwe, strengere, regels brengen voor veel andere platforms nieuwe kosten mee.

‘Door onze MIFID II-vergunning voldeden we al aan veel eisen.’

“Wij opereerden al onder een strengere MIFID II-vergunning, waardoor we al voldeden aan de eisen omtrent betalingsverkeer, IT-processen en continuïteit,” vertelt Maarten de Jong, directeur van Oneplanetcrowd. “Dat zal niet voor ieder platform het geval zijn.”

Uitbreiden in Europa

Met de vergunning vergroot het platform haar pool van potentiële investeerders voor duurzame energieprojecten, het MKB en scale-ups aangezien het haar diensten binnen heel Europa kan aanbieden. Daarnaast hebben investeerders een grotere keuze aan projecten en een betere bescherming.

‘Er is nog veel te bereiken in Europa op het gebied van duurzame projectfinanciering.’

Oneplanetcrowd heeft een paar jaar geleden al eens geprobeerd naar Duitsland uit te breiden. Met de nieuwe vergunning krijgt het misschien een herkansing. Het wil als eerst gaan uitbreiden binnen de Benelux en is van plan daarna verder uit te breiden in Europa. “De ECSP geeft ons meer dan ooit de status van professioneel investeringsplatform. En er is in Europa nog veel te bereiken op het gebied van duurzame projectfinanciering!”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten