Recente succesverhalen Invesdor-campagnes

Recente succesverhalen Invesdor-campagnes

Zowel Yoni, Somnox, als Reliving.nl zijn in het afgelopen jaar succesvol via Invesdor equity crowdfunding-projecten gefinancierd. En alle drie hebben recent mooie mijlpalen behaald. Yoni heeft extra geld opgehaald, Somnox heeft succes bij verzekeraars en Reliving heeft een winning streak. Ook Fairphone, een van de meest bekende campagnes van het platform, kwam in 2023 weer met een mooie mijlpaal.

Doorgaans zijn snelgroeiende startups vrij risicovolle investeringen maar het lijkt erop dat de Nederlandse tak van Invesdor er toch wel een neusje voor heeft. Verschillende projecten van het platform, tot voor kort actief onder de naam Oneplanetcrowd maar inmiddels dus onder de naam van de partij die het in 2022 heeft overgenomen, weten mooie mijlpalen te behalen.

In 2022 lanceerde het nog een campagne voor Yoni, een duurzaam menstruatieproductenmerk. In 2023 haalde Somnox ook geld op via het platform voor een unieke slaaprobot. En ook vintage marktplaats Reliving.nl werd gefinancierd via Invesdor. Alle drie kwamen recent in het nieuws.

Yoni haalt 2,3 miljoen euro op in 2023

Sinds de campagne via Invesdor is Yoni sterk blijven groeien. Afgelopen december verkondigde het bedrijf dat het 2,3 miljoen euro heeft opgehaald. Dit keer kwam de financiering van ROM InWest, Rabobank, Invest International en bestaande angel investeerders.

Yoni wil verder groeien in de bestaande markten met de nieuwste kapitaalinjectie.

Na de eerdere financieringsronde bij Invesdor kon Yoni uitbreiden naar Duitsland. Met deze nieuwste kapitaalinjectie wil het bedrijf verder groeien in de bestaande markten: de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Slaaprobot Somnox vergoed door verzekeraars

En ook Somnox heeft een mijlpaal behaald in 2023. In maart liep een crowdfunding-campagne bij Invesdor, waarmee het bedrijf 1 miljoen euro wist op te halen. Mede-oprichter Julian Jagtenberg vertelde toen al dat hij in de komende drie jaar verwacht de omzet te verdubbelen. In 2025 wil het bedrijf de grens over.

De slaaprobot van Somnox dient als een slaapmaatje dat de ademhaling vertraagt, waardoor gebruikers makkelijker in slaap vallen. In december lanceerde het bedrijf een abonnementsmodel, inclusief een app die fungeert als slaapcoach. De lancering van deze dienst was al een mijlpaal, maar daarnaast bleek dat Zilveren Kruis en A.s.r. dit slaapprogramma vanaf dit jaar vergoeden, als onderdeel van aanvullende polissen.

Reliving.nl heeft winning streak

Voor vintage marktplaats Reliving.nl lanceerde Invesdor in april een campagne. Dit was een converteerbare lening, waarmee het bedrijf anderhalf miljoen euro kon ophalen. De financiering werd gebruikt om het team uit te breiden, de marketing op te schroeven en het platform verder te ontwikkelen.

Invesdor lanceerde in april een campagne voor Reliving.nl.

Het bedrijf viel vorig jaar een aantal keer in de prijzen. Het was bijvoorbeeld één van de vier finalisten van de AFAS Young Business Award. Daarnaast werd de co-founder Ananda van Doorn verkozen tot Ondernemende Vrouw 2023 in de categorie duurzaamheid door ABN Amro.

Fairphone heeft 49 miljoen opgehaald

De maker van duurzame smartphones, Fairphone, haalde in 2018 al geld op via Invesdor. In totaal heeft het 2,5 miljoen euro geleend via het crowdfunding-platform. Vorig jaar haalde het bedrijf nog eens 49 miljoen euro op met een nieuwe financieringsronde.

Deze financiering werd deels gebruikt voor een gedeeltelijke exit van bestaande aandeelhouders, waaronder ruim honderd crowdfunders vanuit Invesdor. Bestaande leningen werden daarnaast ook afgewikkeld.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten