Geldvoorelkaar: €400 miljoen gefinancierd

Geldvoorelkaar: €400 miljoen gefinancierd

Onlangs heeft Geldvoorelkaar een mooie mijlpaal bereikt: het crowdfunding-platform heeft in totaal meer dan 400 miljoen euro opgehaald. Hiermee zijn meer dan 2.000 projecten gefinancierd. Het bedrijf wil dit jaar nog de grens van 500 miljoen euro bereiken.

Geldvoorelkaar blijft groeien. Eind vorig jaar maakte het een fusie met AndersFinancieren bekend, waarmee het wil uitgroeien tot hét financieringsplatform voor het mkb. Naar eigen zeggen is het gemiddelde rendement voor investeerders 4.38 procent per jaar vanaf de oprichting in 2011.

Meer dan 2.000 projecten

Het crowdfunding-platform laat weten dat de groei in het eerste kwartaal van 2022 ten opzichte van 2021 ruim 81 procent is. Met deze groei zijn ondertussen meer dan 2.000 projecten gefinancierd door aangesloten investeerders en kon de mijlpaal van 400 miljoen euro bereikt worden.

‘De groei in Q1 van 2022 was 81% ten opzichte van 2021.’

“We bedanken investeerders, ondernemers en adviseurs voor het vertrouwen en het behalen van deze mijlpaal. Het is mooi om te zien dat Geldvoorelkaar zoveel voor MKB ondernemers heeft kunnen betekenen”, vertelde CEO Edwin Adams. “Mede door het vertrouwen van investeerders in deze vorm van financieren heeft Geldvoorelkaar kunnen groeien en is zakelijke crowdfunding definitief op de kaart gezet in Nederland.”

€500 miljoen voor eind 2022

Het crowdfunding-platform maakte na de fusie al bekend dat het dit jaar nog de 500 miljoen euro aan financieringen wilde halen. Door deze mijlpaal ligt het bedrijf al goed op schema. “We willen deze koers blijven vasthouden en met alle ontwikkelingen in de markt, denk aan de Europese wetgeving die voor crowdfunding-platformen wordt ingevoerd, hebben we er vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.”

Gerelateerde berichten