Lendahand lanceert Auto-Invest

Lendahand lanceert Auto-Invest

Crowdfunding-platform Lendahand heeft deze week een auto-invest functionaliteit gelanceerd, waarmee investeerders automatisch kunnen investeren. Het is het eerste Nederlandse crowdfunding-platform met deze functie.

Lendahand is een Nederlands platform dat financieringen voorziet aan kleine en middelgrote ondernemingen in opkomende landen. Naar eigen zeggen hebben meer dan 16.000 investeerders maar liefst 170 miljoen euro in 3.000 projecten geïnvesteerd.

Vorige maand liet het crowdfunding-platform weten dat het ging samenwerken met Triodos Investment Management. De vermogensbeheerder helpt Lendahand bij de selectie en monitoring van nieuwe leningen aan bedrijven.

Dankzij vergunning mogelijk

In 2022 was Lendahand het eerste Nederlandse crowdfunding-platform dat de nieuwe Europese vergunning kreeg. Dankzij deze vergunning mogen platforms meer investeringsmogelijkheden toevoegen. Het bedrijf liet toen al weten dat het werkte aan een dienst waarbij geld automatisch geïnvesteerd zou worden in vooraf geselecteerde projecten.

70% van de investeerders bij Lendahand vroeg om automatisch investeren.

Naar eigen zeggen vroeg 70 procent van de investeerders bij Lendahand om deze functie. Deze week is het dan zover, automatisch investeren is nu mogelijk. Gebruikers geven persoonlijke voorkeuren aan, zoals een minimum- en maximumbedrag en sociale en financiële doelen.

Gediversifieerde portefeuille

Volgens het platform zorgt de functie ervoor dat investeerders een gediversifieerde portefeuille kunnen opbouwen, net als wanneer ze zouden investeren in een fonds. Zowel particuliere als institutionele beleggers kunnen de functie gebruiken. Lendahand verwacht dat het een breder publiek gaat aantrekken dat een positieve impact wil maken in ontwikkelingslanden, met het gemak van automatisch investeren.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten