Max Crowdfund in de financiële problemen

Max Crowdfund in de financiële problemen

Crowdfunding-platform Max Crowdfund laat in een mail aan investeerders weten dat het 300.000 euro nodig heeft. Zonder dit geld denkt het onvoldoende werkkapitaal te hebben om door te kunnen gaan. Met deze steun verwacht het platform niet failliet te gaan en lopende leningen verder af te kunnen handelen.

Max Crowdfund is onderdeel van Max Property Group, een Rotterdamse vastgoedinvesteringsgroep die internationaal opereert sinds 2016. Sinds mei 2022 heeft het platform eigenlijk al meerdere problemen. Zo kampte het dashboard met technische problemen, wat werd opgelost met nieuwe software. Daarnaast had het problemen met lopende leningen.

Ontwikkelingstrajecten van panden kwamen in financiële problemen en hielden zich volgens het platform niet aan gemaakte afspraken. Sinds september vorig jaar biedt het platform geen nieuwe leningen meer aan, al was dat ook geen optie doordat het werd afgewezen voor de Europese crowdfunding-vergunning.

Nieuwe problemen

Sindsdien zijn er meer problemen ontstaan. Het platform moet nog ongeveer 610.700 euro ontvangen van projecteigenaren. En op 9 april start er een rechtszaak waarvoor Max Crowdfund al bijna 80.000 euro moest voorschieten. Daarnaast heeft het platform te kampen met schulden van ruim 121.600 euro.

Max Crowdfund heeft vorderingen lopen van 610.700 euro bij projecteigenaren.

Deze schulden bestaan uit juridische kosten en openstaande facturen bij softwareleveranciers. Bovendien moet het platform de factuur voor de aanvraag van de ECSPR-vergunning bij de AFM nog betalen. Naar eigen zeggen heeft het platform bezwaar aangetekend tegen de factuur.

Financiering om liquiditeitsprobleem op te lossen

In oktober vorig jaar werd al aangekondigd dat Kapitaal op Maat en Max Crowdfund een fusie overwegenVandaag laat Max Crowdfund weten dat de financiering niet nodig is voor deze samenwerking. De KOM Group neemt geen lopende leningen over, maar samen zetten de bedrijven een derde label op, genaamd Kazpar. 

De liquiditeit van Max Property Group en het crowdfunding-platform samen bedraagt nu 37.291 euro. Dat is naar eigen zeggen niet genoeg om het eind van de volgende maand te halen. Om deze liquiditeitsproblemen op te lossen vraagt het platform nu aan investeerders om in een converteerbare lening, die bij Kapitaal op Maat zal verschijnen, te investeren. Het platform wil op die manier 3 ton ophalen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten