Lendahand wint Gouden Stier 2021

Lendahand wint Gouden Stier 2021

Lendahand mag zich crowdfundingplatform van het jaar 2021 noemen. De crowdlending-website voor impactinvesteringen had al een goed jaar, met vijftig procent meer investeringen dan het jaar ervoor, en kan het nu ook nog afsluiten met een Gouden Stier. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door IEX voor verschillende beleggingscategorieën.

Hoogste score voor communicatie en kosten

Lendahand was een van de vijf genomineerden voor de categorie ‘Crowdfundingplatform van het jaar’:

Alle kanshebbers krijgen een Beste Keuze-label op IEX, maar alleen Lendahand gaat met de Gouden Stier naar huis. Dit op basis van de beoordelingen van meer dan 4.400 Nederlandse beleggers. De website scoorde het hoogst op de onderdelen communicatie en kosten van het platform. Daarnaast noemen beleggers het een ‘ideële instelling’.

Lendahand scoorde het hoogst op communicatie en kosten van het platform.

‘Ruim 50 procent meer investeringen in 2021’

De zeskoppige jury, bestaande uit onder meer Eelco Ubbels van beleggingsonderzoeksbureau Alpha Research en Iris van de Looij van branchevereniging voor vermogensbeheerders DUFAS, zegt zich goed te kunnen vinden in deze beoordeling.

Het platform passeerde de 100 miljoen euro aan belegd vermogen.

In 2021 steeg het volume aan investeringen op Lendahand met meer dan 50 procent, zo leest het juryrapport. Bovendien passeerde het platform in mei de grens van 100 miljoen euro belegd vermogen.

“De jury looft de goede informatievoorziening en de verdere verbeteringen die Lendahand in 2021 heeft aangebracht in haar dienstverlening aan zowel investeerders als leningnemers”, aldus het rapport.

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten