NLInvesteert heeft Europese vergunning

NLInvesteert heeft Europese vergunning

Het financieringsplatform NLInvesteert heeft een crowdfunding-vergunning verkregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee heeft het platform meteen de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning binnen. Het is het derde Nederlandse platform met een CSPR-vergunning.

Het mkb-financieringsplatform NLInvesteert organiseert landelijk zakelijke financiering voor ondernemers. Het is geen puur crowdfunding-platform, maar combineert verschillende soorten financieringen. Vandaag maakt het platform bekend dat het de CSPR-vergunning verkregen heeft.

Betere beleggersbescherming

Platforms die over deze vergunning willen beschikken moeten hun beleggersbescherming, transparantie en operationele processen verbeteren. “We hebben er hard aan gewerkt, een dergelijke vergunning krijg je – terecht overigens – niet zomaar”, vertelt Dirkjan Takke, directeur van NLInvesteert.

‘Deze regels brengen de sector op een pad van professionalisering.’

“We vinden het erg belangrijk dat deze vergunningen er zijn. Een verscherping van transparantie en beleggersbescherming brengt uiteindelijk onze hele sector op een pad van professionalisering. Dat is goed voor beleggers en voor de platformen zelf.”

Naast NLinvesteert zijn er al verschillende andere platforms met deze vergunning. In Nederland zijn dat LendahandOneplanetcrowd en Symbid, via Seedblink dat recent het Nederlandse platform overnam. In Europa hebben ook Spreds (België), CrowdCube (VK), CrowdedHero (Letland) en Villyz (Frankrijk) al eerder de vergunning ontvangen.

Geen Europese expansie

Dankzij de nieuwe regels kunnen platformen met deze vergunning hun diensten aanbieden binnen heel Europa. “NLInvesteert kiest overigens niet voor Europese expansie. We zien nog voldoende groeimogelijkheden in Nederland om de groeiplannen van Europese ondernemers te financieren, met kapitaal van zowel de beleggers op ons platform als van banken. We denken dat de vraag naar deze hybride financiering zal toenemen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten