Max Crowdfund wil 40 miljoen financieren in 2022

Max Crowdfund wil 40 miljoen financieren in 2022

Hoewel Max Crowdfund net anderhalf jaar bestaat, heeft het platform onlangs al een mooie mijlpaal behaald. Het heeft nu 10 miljoen euro aan financiering verstrekt. Het bedrijf wil de komende tijd sneller opschalen en gaf daarom onlangs nog ruim vier miljoen euro aan aandelen uit.

Max Crowdfund werd in 2020 opgericht en is onderdeel van Max Property Group, een Rotterdamse vastgoedinvesteringsgroep die internationaal opereert sinds 2016. Beleggers kunnen investeren in korte leningen in internationale vastgoedprojecten. Alle processen worden gedaan met blockchain-technologie, waardoor elke activiteit terug te halen is.

Max Crowdfund heeft tot nu toe 40 projecten gefinancierd.

In 2020 ontving Max Crowdfund al goedkeuring van de AFM. Doordat het bedrijf zich ook bezighoudt in Engeland en Duitsland, kreeg het ook meteen een ontheffing voor deze markten. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan 40 projecten gefinancierd, waarvan zo’n driekwart uit Engeland komt. Nu mag het platform ook trots zijn op het halen van de mijlpaal van 10 miljoen euro.

‘Eind volgend jaar Europese licentie’

Met een eigen aandelenuitgifte haalde Max Crowdfund onlangs nog ruim vier miljoen euro op aan groeikapitaal. Hiermee wil het platform sneller opschalen. Het platform heeft nu zo’n 500 actieve investeerders, die gemiddeld ruim 17.000 euro per persoon investeren. Daarnaast investeert Max Crowdfund zelf 10 tot 20 procent in elk project.

‘De buitenlandse investeerders komen uit ons warme netwerk.’

De meeste projecten komen dan wel uit Engeland, maar de investeerders komen voornamelijk uit Nederland. “Zonder een Europese licentie mogen we buiten Nederland geen actieve marketingcampagnes voeren. Onze buitenlandse investeerders komen dus uit ons warme netwerk. We verwachten de licentie in het derde kwartaal van 2022”, vertelt Business Development Manager van Max Crowdfund, Jan Angel, in gesprek met Investeerders.nl.

Europese wetgeving

Terwijl sommige platforms huiverig zijn voor de nieuwe Europese wetgeving, kan Max Crowdfund niet wachten tot deze er is. “We hebben ons platform gebouwd met het idee om een wereldwijde speler te worden. Hierdoor hebben we al rekening gehouden met mogelijkheden als een secundaire markt en auto-invest. In het buitenland is dit gangbaar, maar hier is het tot de komst van de Europese regels verboden.”

‘We hebben ons platform gebouwd met het idee een wereldwijde speler te worden.’

Het platform verwacht volgend jaar minimaal tweeduizend actieve investeerders te bedienen, dankzij de nieuwe (marketing)mogelijkheden. Max Crowdfund wil 2022 afsluiten met minstens 50 miljoen euro aan verstrekte financiering. “We kunnen niet wachten om in het buitenland los te gaan en meer investeerders aan ons te verbinden”, zegt Angel.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten