October neemt Credit.fr over

October neemt Credit.fr over

Het mkb-crowdfundingplatform October maakt vandaag bekend dat het de Franse concurrent Credit.fr overneemt. Door de overname vertegenwoordigt October meer dan 860 miljoen euro aan leningen, die verstrekt zijn aan 3.100 bedrijven. De overname is deel van de groeistrategie van October, die haar zakelijke kredietverlening wil uitbreiden.

Het Europese financieringsplatform October verstrekt leningen aan bedrijven in Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en ons land. Deze leningen worden gefinancierd door zowel institutionele als particuliere investeerders.

In 2021 financierde het in totaal 182 miljoen euro, waarvan een ruime 30 miljoen euro uit Nederland kwam. Het platform liet in januari weten dat het dit jaar op een verdubbeling mikt binnen Nederland.

Overname

Nu neemt het de Franse concurrent Credit.fr over, dat in 2015 is opgericht en sindsdien meer dan 900 financieringen heeft afgesloten. Het bedrijf is het op een na grootste platform voor zakelijke kredietverlening aan het Franse mkb met een volume van 115 miljoen euro.

‘Sinds 2015 heeft Credit.fr meer dan 900 financieringen afgesloten.’

“Ons doel is het mkb de beste financieringsoplossingen te bieden en hun ontwikkeling te ondersteunen. Tegelijkertijd bieden we onze investeerders de mogelijkheid om de groei van ondernemingen te ondersteunen. De deskundigheid van de teams van Credit.fr is onmiskenbaar; wij hebben hun werkzaamheden met grote belangstelling gevolgd. We zijn dan ook verheugd onze krachten te bundelen en elkaars teams te versterken”, verklaart Patrick de Nonneville, CEO van October SA.

Groeistrategie van het platform

Naar eigen zeggen is de overname een manier om de groeistrategie door te zetten. Het platform wil haar zakelijke kredietverlening namelijk uitbreiden. In 2020 lanceerde October de SaaS-technologie October Connect. Ondertussen is dit product goed voor 15 procent van de omzet van October, maar het platform wil de verkoop van de technologie de komende tijd verder uitbreiden.

‘De Connect-activiteiten maken tot 2024 het belangrijkste deel uit van onze investeringen.’

“De Connect-activiteiten van October maken de aankomende 24 maanden het belangrijkste deel uit van onze investeringen. Wij versterken onze technische, data- en productteams en bouwen aan een Europees salesteam”, aldus Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten