ZIB Crowdfunding heeft Europese vergunning

ZIB Crowdfunding heeft Europese vergunning

Het Nederlandse crowdfunding-platform van ZIB Beleggingsonderneming B.V. heeft de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning ontvangen. Het is het vijfde platform in ons land met deze vergunning. Het platform kan nu obligatieprojecten onder de 5 miljoen euro blijven aanbieden.

Het Nederlandse platform ZIB Crowdfunding houdt zich naast crowdfunding bezig met vastgoedfondsen en obligaties. Naar eigen zeggen heeft het 2.500 actieve investeerders, die samen 900 miljoen euro hebben geïnvesteerd in meer dan 30 projecten.

ZIB had MiFID II-vergunning al

Het platform heeft  een traject doorlopen met de AFM om de ECSP-vergunning te krijgen. Die geldt tot 5 miljoen, maar sinds 2018 beschikte het platform al over de MiFID II-vergunning, waarmee het ook boven dat bedrag beleggingsdiensten en de uitgifte van obligaties mag organiseren.

‘De presentatie van projecten en investeerderstoets zijn aangepast.’

ZIB Crowdfunding biedt echter ook vaak obligaties aan onder de 5 miljoen euro. Die obligatie-uitgiftes  worden vanaf nu met een Key Investor Information Sheet gepresenteerd. Dit is in lijn met de nieuwe Europese richtlijnen. Ook heeft het platform de Investeerderstoets moeten aanpassen, om investeerders meer transparantie over risico’s te bieden.

10e Europese platform met vergunning

ZIB is het vijfde Nederlandse platform met de ECSP-vergunning. Het volgt Lendahand, Oneplanetcrowd, NLInvesteert en Kapitaal op Maat. Symbid, via Seedblink dat recent het Nederlandse platform overnam, heeft de vergunning ook. De Europese platforms Spreds (België), CrowdCube (VK), CrowdedHero (Letland) en Villyz (Frankrijk) hebben de vergunning ook. ZIB is het tiende Europese platform met de vergunning.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten