Geldvoorelkaar

Alle grote platformen aangesloten bij Kifid

Alle grote platformen aangesloten bij Kifid

Vanaf deze maand zijn Max Crowdfund, Crowdrealestate en Waardevoorjegeld aangesloten bij Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Hiermee zijn alle grote Nederlandse crowdfunding-platforms aangesloten. Deze beweging kwam tot stand dankzij investeerders op het Fok!-forum.

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening helpt problemen op te lossen tussen consumenten en een financiële dienstverlener. Het probeert hierbij tot een oplossing te komen als alternatief voor een rechter. Een financiële dienstverlener kan zich aansluiten bij het Kifid, om daarmee aan te tonen dat het de klachtenbehandelingen serieus neemt.

Zorgen binnen het Fok!-forum

De meeste platforms zijn al een tijdje aangesloten bij het Kifid, maar tot voor kort zaten Max Crowdfund, Crowdrealestate en Waardevoorjegeld hier nog niet bij. Op het Fok!-forum deelden investeerders daar zorgen over.

Op het Fok!-forum bespreken investeerders regelmatig de manier waarop platforms communiceren. Het Kifid is zeker geen oplossing voor een slechte communicatie, maar kan wel bijdragen aan meer eenheid binnen de markt over hoe klachten behandeld worden.

Nog dezelfde maand hebben de overige drie aangegeven zich ook aan te willen sluiten. Daarmee zijn, naar mening van enkele investeerders op het Fok!-forum, alle belangrijke crowdfunding-platforms binnen ons land aangesloten. Dit is een stap vooruit voor de investeerders die actief zijn binnen deze platforms.

Investeerders hebben invloed op crowdfunding-platforms

Het is niet de eerste keer dat investeerders binnen het forum invloed uitoefenen op grote crowdfunding-platforms. Regelmatig zijn ze uitgesproken over projectdetails of de communicatie van platforms. Zo verenigen investeerders die actief zijn op Greencrowd zich momenteel via het forum om gezamenlijk vervolgstappen te kunnen nemen richting het afhandelen van projecten, nu dat het platform heeft aangegeven te stoppen.

Gerelateerde berichten