Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Nieuwe mijlpaal voor crowdfundingplatform image
Details

Nieuwe mijlpaal voor crowdfundingplatform

Horeca Crowdfunding Nederland financiert ruim € 25 miljoen in vijf jaar tijd. Het jubileumjaar van Horeca Crowdfunding Nederland wordt gekenmerkt door een nieuwe mijlpaal. Het succesvolle platform investeerde in de afgelopen vijf jaar maar liefst € 25 miljoen in horecaondernemingen door het hele land. Daarmee zijn zo’n 140 zaken begunstigd. Nog altijd is het platform groeiende, zowel in investeerders als in aanvragers. Het succes is onder meer te danken aan de groeiende naamsbekendheid, aldus managing partner Keimpe Tuinenga. Horeca Crowdfunding Nederland hanteert een strenge selectieprocedure om het risico voor zowel ondernemer als investeerder te minimaliseren. Jaarlijks krijgt het bedrijf zo’n driehonderd aanvragen binnen. Voor meer informatie: horecacrowdfunding.nl.

Een groeiend aantal investeerders

De mijlpaal van € 25 miljoen is mede te danken aan het groeiend aantal investeerders dat het platform weet te interesseren. Het gunstige rendement van gemiddeld 6,27% en de selectieprocedure van Horeca Crowdfunding Nederland geven vertrouwen. Keimpe Tuinenga (Managing Partner) is trots op deze werkwijze: “Onderdeel van de succesformule is dat we echt in gesprek gaan met de ondernemer en meedenken over het concept en de financiële gezondheid van het bedrijf. Op deze manier beperken we het risico voor ondernemers maar ook voor investeerders. We hebben dan ook gezien dat we er in het afgelopen jaar zeker 1000 investeerders bij hebben gekregen.” In totaal hebben ruim 5.000 investeerders hebben zich de afgelopen jaren aangesloten bij Horeca Crowdfunding Nederland.

Waardevolle kans voor ondernemers

Gepassioneerde ondernemers met een nieuw horecaconcept kunnen bij Horeca Crowdfunding Nederland een aanvraag indienen. De laatste jaren wordt er steeds vaker een financieringsverzoek aangemeld. Ook René Bogaart van de BIG Horecagroep meldde zich bij het platform aan. Hij zocht investeerders voor een bedrag van 1 miljoen euro om zijn concept Pavarotti uit te breiden naar Leiden. De samenwerking met het platform is positief bevallen: “Mede dankzij de hulp van Horeca Crowdfunding kon ik mijn derde Pavarotti restaurant beginnen. Dat was mij nooit gelukt zonder hun persoonlijke betrokkenheid en de investeerders via het platform.”, aldus Bogaart.

Horeca Crowdfunding Nederland in cijfers

Aantal investeerders: 5.435 Totaal geïnvesteerd bedrag: € 25.047.500 Aantal projecten in totaal gefinancierd:140 Gemiddeld netto-rendement: 6,27% Aantal aanvragen per jaar: 300 Aantal positieve beoordelingen: 8%

Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding is het enige platform in Nederland dat zich uitsluiten richt op het financieren van horecaondernemingen. Deze focus en de aanwezige kennis en expertise vergroot de kans op succes. Het platform bemiddelt tussen investeerders en ondernemers. Investeren is al mogelijk vanaf € 250. Horeca Crowdfunding heeft een AFM-ontheffing en maakt deel uit van de branchevereniging Nederland Crowdfunding. Bron: Entreemagazine.nl
Ondernemer?
Crowdfundscout geeft u binnen één minuut advies over welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.


Lening - 7,00%

€0 / €60.000

Horecacrowdfunding

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 6,70%

€96.900 / €285.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat