Zelf geld lenen?
< vorige

Onze aangesloten adviseurs kunnen u persoonlijk helpen met het bepalen van de beste manier voor uw financiering (intake is gratis).

Gratis intake Liever digitale hulp
Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Eerste crowdfundingplatformen nu ook echt offline image
Details

Eerste crowdfundingplatformen nu ook echt offline

In de laatste updates van het AFM register crowdfundingplatformen werd al duidelijk dat een aantal platformen haar activiteiten gestaakt heeft. Nu zijn ook een aantal websites definitief offline gezet.

De kleine jongens

Het gaat om de relatief kleine platformen voor alternatieve financiering waar al geruime tijd geen nieuwe projecten zijn gepubliceerd: De crowdfundingmarkt in Nederland is sterk geconcentreerd. Van de 51 AFM geregistreerde crowdfundingplatformen zijn er tot nu toe slecht 15 die meer dan tien projecten hebben gepubliceerd in 2018. Funding Circle is absolute koploper met al meer dan 700 projecten. Qua omvang financiering is dit jaar Collin Crowdfund nummer 1 met al meer dan 30 miljoen euro aan funding. Geldvoorelkaar is op dit moment nog het grootste crowdfundingplatformen aller tijden in Nederland met 138 miljoen funding verdeeld over meer dan 1.300 projecten.

Monefy

De website van Monefy, het crowdfundingplatform gericht op hypotheken, verwijst nu door naar een financiële boetiek voor woninghypotheken: Colibri. Het is onduidelijk of de ontwikkeling van Monefy, waar de mede-oprichter van Alex Beleggingsbank Peter Verhaar bestuurder is, nu gestaakt is.

Lendico

Het van oorsprong Duitse crowdlending-platform Lendico kondigde eind 2017 al aan dat het bedrijf een andere koers zou gaan varen. Op de website staat nu: "Inmiddels biedt Lendico geen leningen en investeringen meer aan. Op dit moment voert Lendico alleen het beheer uit van bestaande leningen en investeringen."

RegioFund

Crowdfundingplatform Regiofund raakte vorige zomer in opspraak na het besluit om haar activiteiten per direct te staken. De website van RegioFund is nog wel gewoon beschikbaar.
Ondernemer?
Crowdfundscout geeft u binnen één minuut advies over welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.